17 Αυγούστου, 2021

4 απλές συμβουλές για να μην παρεκκλίνετε από τη δίαιτα

4 απλές συμβουλές για να μην παρεκκλίνετε από τη δίαιτα

Categories: Tips
4 απλές συμβουλές για να μην παρεκκλίνετε από τη δίαιτα

Πολλές φορές οι παρεκκλίσεις από τη δίαιτα αποτελούν εμπόδιο στην πραγματοποίηση των στόχων μας. Δυστυχώς, η επιθυμία μας να χάσουμε βάρος δεν είναι από μόνη της αρκετή και δυνατή, ώστε να τηρήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής.

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, αυξάνουμε τις πιθανότητες να εφαρμόσουμε πιο σωστά τη δίαιτα που ακολουθούμε.

DON’T MISS IT! Η παράλειψη γευμάτων λόγω έλλειψης χρόνου ή με στόχο τη γρηγορότερη απώλεια βάρους, μπορεί να προκαλέσει έντονο αίσθημα πείνας με αποτέλεσμα να επιθυμούμε να φάμε περισσότερο. Πολύ συχνά, η αυξημένη επιθυμία για τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες όπως ψωμί, ζυμαρικά ή γλυκά τις απογευματινές ή τις βραδινές ώρες οφείλεται στο ότι δεν έχουμε καλύψει τις ενεργειακές μας ανάγκες και αποτελεί εμπόδιο στην τήρηση του προγράμματος.

TIME IT! Η πρόσληψη σωστής ποιότητας και ποσότητας τροφής κάθε τρεις με τέσσερις ώρες μας βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης και στην διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας που σταθεροποιεί την όρεξή μας και γι’ αυτό καλό είναι να το λαμβάνουμε μέσα σε μία ώρα αφού ξυπνήσουμε.

WRITE IT DOWN! Η αυτοπαρακολούθηση των διατροφικών συνηθειών και των συναισθημάτων μας βοηθάει στο να συνειδητοποιήσουμε, να σχεδιάσουμε και να τροποποιήσουμε τις σκέψεις και τις ενέργειες μας σύμφωνα με τους στόχους μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η τήρηση ενός διατροφικού ημερολογίου βοηθά στην καλύτερη συμμόρφωση με το πρόγραμμα διατροφής.

TRASH IT! Ήρθε η ώρα να «ξεφορτωθούμε» όλα τα ανθυγιεινά τρόφιμα από την κουζίνα και να τα αντικαταστήσουμε με τρόφιμα που περιλαμβάνει η δίαιτά μας. Στην τσάντα, στο συρτάρι του γραφείου ή στο ψυγείο είναι πολύ σημαντικό να έχουμε υγιεινά σνακ που θα μειώσουν την πιθανότητα να κάνουμε κάποια διατροφική παρασπονδία.