20 Αυγούστου, 2021

Αυξήστε την ενέργειά σας τώρα!

Αυξήστε την ενέργειά σας τώρα!

Categories: Tips
Αυξήστε την ενέργειά σας τώρα!

Υποχρεώσεις, δουλειά, στρες και έλλειψη χρόνου είναι οι κύριοι λόγοι που αισθανόμαστε κούραση, ζαλάδα και έλλειψη συγκέντρωσης μέσα στην ημέρα. Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι γι’ αυτό!

WAKE UP! Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν πρέπει να παραλείπεται! Όπως το αυτοκίνητο μας δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς καύσιμο, έτσι, ένας καφές δεν είναι αρκετός και σε καμία περίπτωση δεν μας παρέχει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας.

EAT UP! Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μας γεύματα. Η άποψη πως η παράλειψη κάποιου γεύματος ή σνακ μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους είναι τεκμηριωμένα λανθασμένη. Μικρά σνακ πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες ανάμεσα στα γεύματα αλλά και δύο ισορροπημένα κυρίως γεύματα, μας γεμίζουν ενέργεια και βιταμίνες!

FOOD FOR THOUGHT! Τροφές πλούσιες σε ω-3 & ω-6 λιπαρά οξέα – ψάρια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, ξηροί καρποί και ελαιόλαδο είναι απαραίτητα στην καθημερινή μας διατροφή καθώς ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα συνθέσει μόνος του. Καρδιαγγειακή προστασία, αντικαρκινικές ιδιότητες, προστασία της μυελίνης και βελτίωση στη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης περιλαμβάνονται στις δεκάδες ιδιότητές τους.

DRINK UP! Ο εγκέφαλος μας «μπερδεύεται» όταν είμαστε αφυδατωμένοι και στέλνει μηνύματα πείνας και εξάντλησης. Ένα μπουκαλάκι νερό μόνιμα μέσα στην τσάντα μας ή στο γραφείο μειώνει την πιθανότητα να αφυδατωθούμε και θα μας γλιτώσει από πολλά «τσιμπολογήματα». Επίσης καλό θα είναι να υπάρχει μέτρια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, καθώς ενώ αρχικά θα μας βοηθήσουν να «χαλαρώσουμε» και να κοιμηθούμε γρηγορότερα, την επόμενη μέρα αισθανόμαστε περισσότερη κούραση, ακόμα και αν έχουμε κοιμηθεί για 8 ώρες, καθώς το αλκοόλ παρεμβαίνει στη διαδικασία του ύπνου.

KEEP MOVING! Η συστηματική άσκηση αναπτύσσει τη μυϊκή μάζα, δυναμώνει το ανοσοποιητικό, μειώνει το στρες, βελτιώνει τη διάθεση και μας γεμίζει ενέργεια. Ίσως να μην υπάρχει χρόνος για καθημερινή επίσκεψη στο γυμναστήριο. Παρ’ όλα αυτά, μια βόλτα στη γειτονιά ή στο σούπερ μάρκετ με τα πόδια, η αποφυγή της συστηματικής χρήσης του ασανσέρ και του αυτοκινήτου μας ανανεώνουν και μας βγάζουν έστω και για λίγο από την καθημερινή καθιστική πραγματικότητα.