14 Οκτωβρίου, 2021

Αν όχι τώρα, πότε;
Διώξε τώρα την αναβλητικότητα!

Αν όχι τώρα, πότε;
Διώξε τώρα την αναβλητικότητα!

Categories: Ζωή
Διώξε τώρα την αναβλητικότητα!

Από Δευτέρα. Από αύριο. Από τον άλλο μήνα. Από τη νέα χρονιά.
Ο προγραμματισμός για να αρχίσουμε κάτι σημαντικό, όπως το να προσέχουμε τη διατροφή μας και την υγεία μας στην πράξη, δεν είναι ποτέ εύκολος. Πάντα ψάχνουμε την ιδανική στιγμή, τη σωστή συγκυρία, το δευτερόλεπτο που θα γίνει το κλικ.
Όλα αυτά, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε πως καμία στιγμή δεν είναι η ιδανική.

Γιατί όμως αναβάλλουμε συνεχώς αυτή την απόφαση;

Η αναβλητικότητα έχει αποδειχθεί ότι οφείλεται σε διάφορους λόγους. Σημαντικότερος, ο φόβος της αποτυχίας. Έχουμε δοκιμάσει άλλες τόσες φορές να ξεκινήσουμε διατροφή – πιθανώς με λάθος τρόπους, χωρίς αποτέλεσμα. Φταίει η τελειομανία μας ή η χαμηλή αυτοπεποίθηση; Για τον καθένα μας, υπάρχει ένας διαφορετικός λόγος που μας κάνει, ενδόμυχα, να πιστεύουμε πως η προσπάθειά μας θα πάει χαμένη.

Η παραπάνω σκέψη συνδέεται με έναν ακόμα παράγοντα που μας κάνει αναβλητικούς. Την έλλειψη οργάνωσης και μεθοδικότητας. Δεν γνωρίζουμε πώς θα προγραμματίσουμε αυτή μας την απόφαση, ποια είναι η διαδικασία, πώς μπορούμε να οργανώσουμε τη ζωή μας βάσει αυτής της απόφασης. Η σωστή διατροφή είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και πολύπλοκη, η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται χρόνο και σωστό στήσιμο. Είναι εξάλλου γεγονός πως αναβάλλουμε ό,τι μας δυσκολεύει. Ακόμη κι αν η ιδέα της αλλαγής μας ενθουσιάζει, έχουμε την τάση να τη φοβόμαστε και να βολευόμαστε στη δύναμη της συνήθειας.

Τέλος, το σημαντικότερο στοιχείο που μας κάνει να αναβάλλουμε συνεχώς μια απόφαση που, στ’ αλήθεια ξέρουμε πως θα μας κάνει καλό, είναι η έλλειψη στόχου.
Θέλουμε να ξεκινήσουμε διατροφή. Γιατί;
Για να χωρέσουμε ξανά στο παλιό μας παντελόνι;
Για να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και να προσέξουμε την υγεία μας;

Επειδή συναντήσαμε μια γνωστή που αδυνάτισε πολύ τελευταία;
Επειδή λάβαμε κάποιο περίεργο βλέμμα ή επικριτικό σχόλιο;

Όποιος και να είναι ο στόχος, είναι σημαντικό να είναι σαφής και ξεκάθαρος. Μα κυρίως να το κάνουμε για μας. Για να έχουμε καλή υγεία.

Την πήρα την απόφαση! Και τώρα;

Έχοντας πάντα την υγεία υπόψη μας, θέτουμε το στόχο, ξεχνάμε τις μέχρι τώρα αποτυχημένες προσπάθειες και επιλέγουμε τη σωστή μέθοδο διατροφής που θα μας οδηγήσει στο στόχο μας.

Αν όχι τώρα, πότε; </br> <span class="subtitle"> Διώξε τώρα την αναβλητικότητα!</span>

Η μέθοδος Eurodiet υπερέχει από κάθε άλλη μέθοδο ρύθμισης βάρους, καθώς γίνεται με ιατρική παρακολούθηση. Οι ιατροί, σύμμαχοι σου σε αυτό το ταξίδι, είναι εκεί για να διαμορφώσουν το πρόγραμμα διατροφής σου βάσει του ιατρικού ιστορικού σου και να σε συμβουλεύσουν σε κάθε βήμα. Ακόμη, το ιατρικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά προϊόντων διατροφής τα οποία προσφέρουν, πέρα από την υψηλή διατροφική τους αξία, γευστική εξατομίκευση με μεγάλη γκάμα σε γλυκά και αλμυρά. Μια διατροφή που είναι ευχάριστη, απολαυστική και εύκολη στην εφαρμογή που θα διευκολύνουν τη διαδικασία.

Αφήνουμε τη Δευτέρα. Ξεκινάμε τώρα. Με Eurodiet Med.