7 Σεπτεμβρίου, 2022

Διατροφή από Σεπτέμβρη;

Διατροφή από Σεπτέμβρη;

Categories: Διατροφή
Διατροφή από Σεπτέμβριο;

Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε, οι διακοπές τελείωσαν και οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε ήδη πίσω στη καθημερινή μας ρουτίνα. Γραφείο, υποχρεώσεις, τρέξιμο, άγχος και συνεχής αναπόληση της ανεμελιάς και ελευθερίας των διακοπών μας. Μέσα σε όλα αυτά προσπαθούμε να επιστρέψουμε και στις υγιεινές διατροφικές μας συνήθειες. Το διατροφικό πρόγραμμα που είχαμε πριν τις διακοπές φαντάζει τώρα ακατόρθωτο. Γιατί όμως μας συμβαίνει αυτό και τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε μια ομαλή προσαρμογή;

Είναι λογικό και αναμενόμενο να χαλαρώσουμε λίγο κατά τη διάρκεια των διακοπών μας, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, μιας και συνδέουμε τις διακοπές με την έλλειψη κανόνων και προγράμματος.

Ας δούμε πώς μπορούμε να επαναφέρουμε την καθημερινότητά μας σε πρόγραμμα, χωρίς να στερηθούμε και να δυσκολέψουμε τη ρουτίνα μας.

Διατροφή από Σεπτέμβρη;

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε χρόνο στον οργανισμό μας να προσαρμοστεί. Αν κατά τη διάρκεια των διακοπών τα γεύματα που καταναλώναμε ήταν μεγάλα και ακανόνιστα, τώρα σταδιακά μπορούμε να κάνουμε συχνά μικρά γεύματα και να επιλέγουμε υγιεινά snacks, ώστε να επανέλθουμε στη διατροφή μας ομαλά.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της διατροφής είναι η οργάνωση! Ξεκίνα τα ψώνια της σεζόν βάσει του διατροφικού σου προγράμματος. Είναι πιο εύκολο να φας υγιεινά αν τα ντουλάπια της κουζίνας σου είναι γεμάτα υγιεινά τρόφιμα και snacks. Προτίμησε φρούτα και λαχανικά εποχής, ξηρούς καρπούς και όσπρια.

Κάνε προετοιμασία! Μπορείς να προετοιμάζεις τα περισσότερα γεύματα της επόμενης ημέρας κάθε βράδυ ή κάθε Κυριακή τα γεύματα της εβδομάδας! Η ευκολία των έτοιμων γευμάτων στις διακοπές μπορεί να μας παρασύρει στο να παραγγείλουμε φαγητό απ’ έξω, τις πρώτες μας μέρες στην πόλη. Οπότε, προετοιμάζοντας τα γεύματά μας, προλαμβάνουμε αυτές τις επιθυμίες!

Τέλος, είναι σημαντικό να επανέλθεις στις υγιεινές διατροφικές σου συνήθειες όχι γιατί το επιβάλλει η εποχή, αλλά γιατί εσύ ο ίδιος νιώθεις έτοιμος και θέλεις να το κάνεις!

Η Μέθοδος Eurodiet είναι ένα πρόγραμμα ρύθμισης βάρους με ιατρική παρακολούθηση. Αυτό σημαίνει πως είναι εξατομικευμένο στις δικές σου ανάγκες και στη δική σου καθημερινότητα. Είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεσαι τους προβληματισμούς της καθημερινότητας σου με κάποιον επαγγελματία που μπορεί να σε καθοδηγήσει αντίστοιχα.
Αν νιώθεις ότι οι στόχοι και οι προτιμήσεις σου έχουν αλλάξει, ενημέρωσε τον γιατρό που σε παρακολουθεί στο πρόγραμμα της Μεθόδου Eurodiet, για να διαμορφώσετε μαζί το πρόγραμμα της νέας σεζόν ανάλογα με τις ανάγκες και τα θέλω σου.