15 Νοεμβρίου, 2021

Διατροφή: Προσωρινή συνθήκη ή τρόπος ζωής;
Έχει η σωστή διατροφή ημερομηνία λήξης;

Διατροφή: Προσωρινή συνθήκη ή τρόπος ζωής;
Έχει η σωστή διατροφή ημερομηνία λήξης;

Categories: Ζωή
Διατροφή: Προσωρινή συνθήκη ή τρόπος ζωής; </br> <span class="subtitle">Έχει η σωστή διατροφή ημερομηνία λήξης;</span>

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στην απώλεια βάρους; Τι ξεχωρίζει σε εκείνους που χάνουν βάρος μια για πάντα και τι λείπει από όσους μένουν στο φαύλο κύκλο «χάνω – παίρνω» κιλά;

Η απάντηση είναι μια: η συνήθεια, η νοοτροπία, ο τρόπος ζωής.

Τι είναι αυτό που κάνουμε λάθος;

Επηρεασμένοι από την κουλτούρα της δίαιτας, αντιμετωπίζουμε τη διατροφή σαν μια προσωρινή κατάσταση. Η μορφή της απόφασης που παίρνουμε είναι: «Θα κάνω τόσους μήνες διατροφή για να χάσω Χ κιλά». Όταν λες στον εαυτό σου πως μια δίαιτα είναι απλά μια προσωρινή διαδικασία για να χάσεις βάρος, τότε τι γίνεται όταν σταματήσεις τη δίαιτα; Μόλις περάσει αυτή η περίοδος, που βγαίνουμε από το μικρόκοσμο της διατροφής μας και επανερχόμαστε στις προηγούμενες συνήθειές μας, είναι απόλυτα λογικό να πάρουμε πίσω και τα κιλά που χάσαμε. Το βασικό «πρόβλημα» με αυτόν τον τρόπο σκέψης, είναι πως καλλιεργεί μέσα μας το αίσθημα του προσωρινού και φυσικά, πριν καλά καλά ξεκινήσουμε, θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής και να χάσουμε τα Χ κιλά. Αυτή η βιασύνη οδηγεί πολλές φορές στην επιλογή ακραίων διατροφικών περιορισμών με αποτέλεσμα να ανυπομονούμε για την ολοκλήρωση όπου θα μπορούμε «επιτέλους να φάμε ό,τι και όσο θέλουμε», κάτι που εντείνει ακόμα περισσότερο το αίσθημα του προσωρινού.

Τι είναι αυτό που πρέπει να δούμε διαφορετικά; Η διατροφή είναι τρόπος ζωής!

Πώς θα γίνει αυτό;

Με το να αντιμετωπίζουμε την ισορροπημένη διατροφή ως τρόπο ζωής. ‘Έτσι, δεν υπάρχει αρχή και τέλος. Το ιδανικό είναι να συνεχίσεις να τρέφεσαι υγιεινά και μετά το πέρας του διατροφικού προγράμματος, που θα έχεις πετύχει το επιθυμητό νούμερο στη ζυγαριά.

Αν επανέλθεις στις διατροφικές συνήθειες που είχες πριν, είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο ότι το βάρος σου θα αυξηθεί ξανά.

Ένα άτομο που θα πετύχει το στόχο του και θα τον διατηρήσει, θα μείνει δηλαδή στο επιθυμητό του βάρος, δεν βλέπει τη διατροφή ως κάτι προσωρινό που πρέπει να υπομείνει κάποιους μήνες για να χάσει μερικά κιλά.

Αντιθέτως, επενδύει σε διατροφικές συνήθειες. Μικρές και σταθερές αλλαγές στην καθημερινότητα, που θα εντάξει στη ρουτίνα του και θα γίνουν τρόπος ζωής του. Μια διαδικασία χωρίς ημερομηνία λήξης που θα διαρκέσει για πάντα!

  • Επενδύουμε σε μακροπρόθεσμες διατροφικές συνήθειες.

Για να παραμείνει κάποιος υγιής και σε υγιές βάρος, η διατροφή του πρέπει να είναι μόνιμα ισορροπημένη, όχι μόνο για δύο-τρεις μήνες.

Η μέθοδος Eurodiet γίνεται με ιατρική παρακολούθηση. Αυτό σημαίνει πως τα προγράμματα εξατομικεύονται σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό και τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Στόχος της μεθόδου είναι η ένταξη αυτών των μικρών, σταθερών αλλαγών στην καθημερινότητά μας και η σωστή υγιεινή διατροφή. Με τη μέθοδο Eurodiet θα αποκτήσεις υγιές σωματικό βάρος υπό ιατρική επίβλεψη και θα λάβεις διατροφική εκπαίδευση, που θα εφαρμόζεις στην καθημερινότητά σου, για πάντα. Για μια προσπάθεια που θα φέρει αποτέλεσμα. Για αποτέλεσμα που θα μείνει.