Το απόλυτο εργαλείο για καλύτερη ψυχοσυμπεριφορική διαχείρηση της απώλειας βάρους!

Οι σωστά ρυθμισμένες διατροφικές συμπεριφορές έχουν ως στόχο την εξισορρόπηση της πρόσληψης και του ξοδέματος των θερμίδων ώστε να τη διατείται σταθερό το βάρος. Η διαταραχή αυτής της ομοιόστασης ε’ιναι που οδηγεί σε παραπάνω βάρος.

Αν έχουμε συνηθίσει να θεραπεύουμε τις διαταραχές ενεργειακής ισορροπίας συστήνοντας διατροφική αγωγή και μέτρα βελτίωσης της υγείας, η πρόσβαση και η θεραπεία των υποκείμενων ψυχολογικών διαταραχών, συχνά βαθιά ριζωμένες στο ασυνείδητο, θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο δύσκολη.

Πράγματι-αν υπάρχουν, η παρουσία ψυχολογικών διαταραχών, (άγχος, κατάθλιψη), συντηρούν μια λάθος διατροφική συμπεριφορά, ικανές να μειώσουν την πιθανότητα και τη μακροπρόθεσμη διατήρηση της απώλειας βάρους, αν δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι παχύσαρκων ασθενών, ο καθένας με το δικό του ψυχολογικό προφίλ, το οποίο θα έχει αντίκτυπο τόσο στην συμμόρφωση όσο και στο μέγεθος της ανταπόκρισής τους στη θεραπεία απώλειας βάρους.

Αυτές οι ψυχολογικές διαταραχές μπορούν ασυνείδητα να προκαλέσουν επιβλαβείς διατροφικές συνήθειες, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπίζονται καταλλήλως ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες της απώλειας βάρους και, το πιο σημαντικό, τη διατήρησή του. Ωστόσο, δε χρειάζονται όλοι ψυχιατρική περίθαλψη, αντίθετα, η ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσεται όταν ένας ασθενής σας ζητά να τον βοηθήσετε να χάσει βάρος είναι ιδανική για να προσεγγίσετε αυτά τα ευαίσθητα ζητήματα, εφόσον έχετε τα κατάλληλα εργαλεία.

Το λογισμικό Mental Profiler® που αναπτύχθηκε από τη Eurodiet στοχεύει στη βελτιστοποίηση της διαγνωστικής διαδικασίας και τη συμπεριφορική φροντίδα και παρακολούθηση. Αυτό το λογισμικό παρέχει στον θεραπευτή μια ολοκληρωμένη εικόνα περιλαμβάνοντας πολλές ψυχολογικές κλίμακες αξιολόγησης, όλες συνδεδεμένες με το υπερβολικό βάρος.

Αυτό το διαγνωστικό εργαλείο ενσωματώνει επίσης θεραπευτικές δυνατότητες για μια εύκολη παρακολούθηση των ψυχο-συμπεριφορικών συνιστωσών της απώλειας βάρους, δηλαδή κάποιες πρακτικές κάρτες δεδομένων και μια ιεραρχημένη διαδικασία λειτουργίας για την επεξεργασία των αποτελεσμάτων.

Σας δίνουμε τα μέσα για να προσφέρετε στους ασθενείς σας περισσότερα από μια απλή δίαιτα, τη συνηθισμένη και άμεση ανταπόκριση σε συμπτώματα υπερβολικού βάρους. Οι προσαρμοσμένες απαντήσεις που προτείνει το Mental Profiler® θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε τις πραγματικές αιτίες των συμπτωμάτων αυτών, συμβάλλοντας έτσι στην διαρκη και επιτυχημένη φροντίδα.