2 Μαΐου, 2021

Πώς θα αποφύγουμε τους πειρασμούς του super market

Πώς θα αποφύγουμε τους πειρασμούς του super market

Categories: How to
Πώς θα αποφύγουμε τους πειρασμούς του super market

Ράφια με σοκολάτες, φούρνος με ζεστά αρτοσκευάσματα, σνακ όλων των ειδών με μειωμένη τιμή και δώρο την αγαπημένη μας σοκολάτα. Το super market μπορεί να μετατραπεί σε μια παγίδα θερμίδων! Τι μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να μην παρασυρθούμε και να αγοράσουμε μόνο τα απαραίτητα;

LIST IT! Αν φτιάξουμε μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα είναι πολύ πιο εύκολο να μην παρασυρθούμε στα ράφια – πειρασμούς ! Αν μάλιστα ψωνίζουμε συχνά στο ίδιο super market, τότε απλά μπορούμε να κατευθυνθούμε κατευθείαν στα τρόφιμα που χρειαζόμαστε χωρίς στάσεις.

BE ORIGINAL! Γιαούρτι με φρούτα, γάλα με γεύση μπανάνα, δημητριακά με νιφάδες σοκολάτας. Όλα μας φαίνονται υπέροχα! Πριν τα αγοράσουμε και χωρίς απαραίτητα να επικεντρωνόμαστε μόνο στις θερμίδες, πρέπει να σκεφτούμε. Οι αυθεντικές γεύσεις των προϊόντων είναι και οι λιγότερο επεξεργασμένες. Εκτός από αυτό, ένα γιαούρτι είναι πιο νόστιμο και γεμάτο βιταμίνες με φρέσκα φρούτα, σίγουρα μπορούμε να δώσουμε με φυσικό τρόπο γεύση στο γάλα μας και να προσθέσουμε λίγη μαύρη σοκολάτα στα δημητριακά μας.

LOOK UP! Αν κοιτάξουμε λίγο προσεκτικά, στα περισσότερα super market, τα αλμυρά σνακ, οι σοκολάτες και τα τρόφιμα με τη χαμηλότερη διατροφική αξία, βρίσκονται ακριβώς μπροστά στα μάτια μας! Η ουρά του ταμείου που περιμένουμε να πληρώσουμε είναι επίσης γεμάτη πειρασμούς ή με ένα μικρό ψυγειάκι με παγωτά. Τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη διατροφική αξία βρίσκονται χαμηλά ή ψηλά στα ράφια, ενώ τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά σε μια μικρή γωνία. Καλό θα είναι λοιπόν να κοιτάμε ψηλά, και κάποιες φορές… χαμηλά, έτσι ώστε να βρούμε αυτό που πραγματικά ψάχνουμε!

EAT IT! Οι πιθανότητες να ψωνίσουμε τρόφιμα και σνακ πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες αν πάμε για ψώνια με «παραπονεμένο στομάχι» είναι μεγάλες. Αν δεν υπάρχει χρόνος να καταναλώσουμε ένα πλήρες γεύμα πριν κατευθυνθούμε στο super market, ένα ελαφρύ ισορροπημένο σνακ θα μας συγκρατήσει, μέχρι να ολοκληρώσουμε τα ψώνια μας.