Φιλέτο σολομού με γλυκό τσίλι και καστανό ρύζι

Φιλέτο σολομού με γλυκό τσίλι και καστανό ρύζι

Υλικά (4 μερίδες):

  • 4 φιλέτα σολομού 150γρ το καθένα

  • 4 φλ. mπρόκολο

  • 2 φλ. κινόα ή ρύζι βρασμένο

  • 1 κ.σ. τσίλι σε σκόνη

  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • 1κ.γ. κύμινο σε σκόνη

  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

  • 1 κ.γ. stevia

  • Αλάτι & πιπέρι

  • 1 λεμόνι κομμένο σε 4 φέτες

Εκτέλεση συνταγής:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Ανακατεύουμε όλα μας τα μπαχαρικά και τη stevia σε ένα μπολ και στη συνέχεια πασπαλίζουμε τα φιλέτα του σολομού. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε ή μαγειρεύουμε στον ατμό το μπρόκολο και μόλις τα φιλέτα μας είναι έτοιμα σερβίρουμε γαρνίροντας με κινόα ή ρύζι και μια φέτα λεμονιού.