Κοτόπουλο με γλυκοπατάτα & λαχανικά

Κοτόπουλο με γλυκοπατάτα & λαχανικά

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη κυβάκια

  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια

  • 3 φλ. μπρόκολο

  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο

  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος

  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί μια λαδόκολλα. Απλώνουμε την γλυκοπατάτα με λίγο από το λάδι και μια σκελίδα σκόρδο, ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, το κοτόπουλο, το σκόρδο, το λάδι και τα μπαχαρικά. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε αμέσως.