Κοτόσουπα με noodles

Κοτόσουπα με noodles

Υλικά (για 8 μερίδες):

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλο

  • 1 κύβο με ζωμό λαχανικών

  • 1 κ.γ. θυμάρι

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 2 κούπες ψιλοκομμένη σελινόριζα

  • 2 κούπες αρακά

  • 2 καρότα

  • 1 φλ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό

  • 3 κούπες βρασμένα noodles ολικής άλεσης

  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα λαχανικά. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε με το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά, και εφόσον σοταριστούν για 1-2 λεπτά, σταδιακά προσθέτουμε περίπου 2 λίτρα νερό, μαζί με τον κύβο. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, αφαιρώντας τον αφρό από το κοτόπουλο για 20 – 25 λεπτά. Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν και μαγειρευτεί το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα noodles στην κατσαρόλα και σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό.