Υλικά για 4 μερίδες:
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα πλευρώτους
2 μαρούλια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι άνηθο
Χυμό 1 λεμονιού
1 αυγό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Πλένετε τα μανιτάρια, τα κόβετε σε φέτες και τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Πλένετε και κόβουμε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια.
Σε κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να ροδίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια, το σέλινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα και τα μαρούλια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10-15 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε το λεμόνι με το αυγό.
Προσθέτετε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα στο μπολ και στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα του μπολ πίσω στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο, ανακατεύετε και μαγειρεύετε 2-3 λεπτά ακόμα.
Διατροφική Συμβουλή:
Αυτή η συνταγή αποτελεί μια ιδανική εναλλακτική επιλογής για σαλάτα. Συνοδεύοντας την πρωτεΐνη σας με μια μερίδα από αυτή τη συνταγή, ολοκληρώνεται η βάση του γεύματος (πρωτεΐνη + σαλάτα). Συμβουλευτείτε το έντυπο της φάσης που ακολουθείτε για να επιλέξετε τις εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης.