Μωσαϊκό με μπισκότα τύπου ‘’Petit Beurre’’ Evolution & Muesli Evolution της Eurodiet από την Μυρσίνη Λαμπράκη

Μωσαϊκό με μπισκότα τύπου ‘’Petit Beurre’’ Evolution & Muesli Evolution της Eurodiet από την Μυρσίνη Λαμπράκη

Yλικά (για 12 κομμάτια):

  • 275 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 77% περιεκτικότητα σε κακάο (κομμένη σε μικρά κομμάτια)

  • 175 γρ. μαργαρίνη ελαιολάδου

  • 120 γρ. σιρόπι αγαύης

  • 30 ml μαύρο ρούμι ή κονιάκ

  • 1 πακέτο (168γρ.) μπισκότα τύπου «petit beurre» Eurodiet

  • 1 φακελάκι μούσλι Eurodiet

Εκτέλεση:

Γεμίζετε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους (διαδικασία μπεν μαρί). Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνετε μέσα στο μπολ τα κομμάτια κουβερτούρας, προσθέτετε τη μαργαρίνη, το σιρόπι αγαύης και αφήνετε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Σβήνετε τη φωτιά, αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και ανακατεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης έτσι ώστε να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Σπάτε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Προσθέτετε μέσα στο μείγμα το muesli και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα ψησίματος απλώνοντάς το ομοιόμορφα με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες. Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο, το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Αν θέλετε να διακοσμήσετε το γλυκό, ξύνετε λίγη λευκή σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίζετε τα τρίμματα πάνω από το μωσαϊκό. Κόβετε το γλυκό με ένα κοφτερό μαχαίρι σε 12 κομμάτια. Αν θέλετε κόβετε το κάθε κομμάτι σε μικρούς κύβους.