Σπαγγέτι σόγιας Eurodiet με τόνο & μυρωδικά

Σπαγγέτι σόγιας Eurodiet με τόνο & μυρωδικά

Υλικά (5 μερίδες):

  • 1 συσκευασία σπαγγέτι σόγιας Eurodiet (*περιέχει 5 μερίδες)

  • 2 μεγάλες συσκευασίες τόνο σε νερό

  • 3 κ. σούπας κάππαρη

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο

  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι

  • Ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι

  • 2 κ. σούπας άνηθο

  • ½ κ. γλυκού αλάτι

  • ¼ κ. γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Βράζετε τα σπαγγέτι σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες στο πίσω μέρος της συσκευασίας.

Τα σουρώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και τα κρατάτε ζεστά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Στραγγίζετε πολύ καλά τον τόνο και τον προσθέτετε μαζί με την κάπαρη στο τηγάνι.

Ανακατεύετε ελαφρά 1-2 λεπτά.

Σβήνετε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού.

Αφήνετε για μισό λεπτό στη φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά από τον χυμό λεμονιού και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διατροφική Συμβουλή:

Ολοκληρώστε το γεύμα σας με σαλάτα χρησιμοποιώντας  πράσινα φυλλώδη λαχανικά (ή λαχανικά από τη λίστα 1 για όσους ακολουθούν τη μέθοδο Eurodiet).