Τρούφες σοκολάτας με Stevia

Τρούφες σοκολάτας με Stevia

Υλικά (4-6 μερίδες):

  • 170γρ μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο, ψιλοκομμένη

  • 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη

  • 240ml κρέμα γάλακτος

  • ¼ φλ. Stevia

  • 1 κ.γ. βανίλια

  • 2 κ.γ. Brandy ή οποιοδήποτε λικέρ

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη stevia και τη βανίλια και εφόσον βράσει, περιχύνουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί. Εφόσον είναι έτοιμο, με ένα κουταλάκι σχηματίζουμε μικρές μπαλίτσες σοκολάτας. Τοποθετούμε στο ψυγείο ξανά για περίπου 2 ώρες και σερβίρουμε κατευθείαν πασπαλίζοντας με το κακάο.