Χταπόδι κατσαρόλας (σαν στα κάρβουνα)

Χταπόδι κατσαρόλας (σαν στα κάρβουνα)

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 800 γρ. χταπόδι

  • 2 δαφνόφυλλα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζουμε το χταπόδι (κόβουμε το κεφάλι και αφαιρούμε το εσωτερικό του).
Αφαιρούμε τα δόντια και ξεπλένουμε καλά.
Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και κλείνουμε το καπάκι
Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά (το χταπόδι θα μαγειρευτεί στα υγρά του – δεν χρειάζεται να προσθέσετε καθόλου νερό) μέχρι να κοκκινίσει.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, δυναμώνουμε τη φωτιά και γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ξεροψηθεί ελαφρά.
Σερβίρουμε με ρίγανη & ξύδι.

Διατροφική Συμβουλή:

Το πιάτο αυτό αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις επιλογές του εβδομαδιαίου διαιτολογίου τους.

Εάν ακολουθείτε τη μέθοδο Eurodiet, μπορείτε να την απολαύσετε από τη φάση 2.

Για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας, προσθέστε σαλάτα επιλέγοντας λαχανικά από τις λίστες λαχανικών, σύμφωνα πάντα με την φάση της μεθόδου που ακολουθείτε.