Μια πολύ σημαντική αρχή ισχύει στην Eurodiet: Προσαρμόζουμε τη δίαιτα στη ζωή (εξατομίκευση) και όχι τη ζωή στη δίαιτα. Η μέθοδος είναι πολύ ευέλικτη και μπορεί να προσαρμοστεί σε όλους! Δεν χρειάζεται να ζυγίζουμε το φαγητό μας, τα προϊόντα Eurodiet είναι η ιδανική ευέλικτη λύση για ένα πλήρες σνακ ή πρωινό ή ακόμη και γεύμα ή δείπνο.
Σε καμία περίπτωση! Η μέθοδος Eurodiet είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να δημιουργεί μέσω φυσικών μηχανισμών ένα υψηλό αίσθημα κορεσμού και πλήρους εξάλειψης της πείνας. Η πλήρης υποστήριξη του οργανισμού σε όλες του τις ανάγκες, η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών, απαραίτητων ω λιπαρών, φυτικών ινών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, βελτιώνει την καλή διάθεση και την ευεξία από τις πρώτες κιόλας ημέρες εφαρμογής.
Οι άλλες μέθοδοι πολύ συχνά βασίζονται στη μείωση του αριθμού των θερμίδων που προσλαμβάνονται, με αποτέλεσμα το σώμα να αναγκάζεται να πάρει την απαραίτητη ενέργεια από τους δικούς του ιστούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η μυϊκή μάζα. Με αυτό τον τρόπο το βάρος μειώνεται, αλλά επίσης μειώνεται η μυϊκή μάζα και το νερό. Η μέθοδος Eurodiet, σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα και να μειώσετε το λίπος σας με την επαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και τον περιορισμό των υδατανθράκων και του λίπους.
Συνήθως υπάρχει μια απώλεια 10-12% του βάρους στις πρώτες 45 ημέρες. Ο γιατρός σας είναι αυτός που σε συνεργασία μαζί σας θα σας εντάξει στην καταλληλότερη για εσάς φάση της μεθόδου.
Οι γρήγορες δίαιτες εμφανίζονται κατά καιρούς με διάφορα ονόματα. Δίαιτες μονοφαγίας, πρωτεϊνικές δίαιτες, δίαιτα της λαχανόσουπας, της ομάδας αίματος. Διάφορες περίεργες δίαιτες που ακολουθούν οι σταρ. Το αδυνάτισμα είναι μια σύνθετη διαδικασία η οποία έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία σας. Αυτός είναι ο λόγος που η Eurodiet συνιστά τη βοήθεια και την υποστήριξη ενός επαγγελματία υγείας ενώ αδυνατίζουμε.
Έχει αποδειχθεί ότι η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, στον κορεσμό και στη μετέπειτα διατήρηση του βάρους.
Όχι, σε καμία περίπτωση. Η μέθοδος Eurodiet προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού σας όσον αφορά όλα τα θρεπτικά συστατικά και την πρωτεΐνη. Έχει αποδειχθεί μέσα από πολυάριθμες μελέτες πως η υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης είναι βλαβερή για τον οργανισμό. Ο επαγγελματίας υγείας που θα σας παρακολουθήσει έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο και θα σας καθοδηγήσει με εξατομικευμένο πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας.
Τα περιστατικά που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα, γνωρίζουν τι να φάνε χωρίς ‘’μη’’, χωρίς ‘’απαγορεύεται’’, χωρίς άγχος ‘’συντήρησης’’. Η μακροχρόνια διατήρηση της απώλειας βάρους έρχεται μέσα από την διατροφική εκπαίδευση που θα έχετε κατακτήσει!
Σίγουρα όχι! Η τακτική πρόσληψη γευμάτων είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, την καλή λειτουργία του μεταβολισμού και τη μείωση του αισθήματος της πείνας.
Ναι, αν πραγματικά πρέπει να χάσουν βάρος! Παρόλα αυτά, οι ενδείξεις ποικίλουν σε κάθε περιστατικό. Το πρόγραμμα Eurodiet είναι εξατομικευμένο και χωρισμένο σε 4 φάσεις έτσι ώστε να προσαρμόζεται λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους . Με την καθοδήγηση του επαγγελματία υγείας που έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο, μπορούν να εντοπιστούν τυχόν αντενδείξεις έτσι ώστε να ακολουθηθεί η κατάλληλη φάση.
Ενδέχεται να χρειαστεί προσαρμογή ή παρακολούθηση σε θεραπείες όπως τα αντιπηκτικά. Επίσης, υπάρχουν μερικές θεραπείες που πρέπει να μειωθούν ή και να διακοπούν στις φάσεις 1 & 2 (σουλφονυλουρίες, θειαζιδικά διουρητικά). Ο γιατρός σας θα προσαρμόσει την θεραπεία σας ανάλογα, πριν ξεκινήσετε.
Ναι! Η Eurodiet είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος απώλειας βάρους για υπέρβαρους διαβητικούς τύπου ΙΙ. Σε μελέτη που έγινε στο Τζάνειο Διαβητολογικό Κέντρο και στο Διαβητολογικό της 1ης Προπαιδευτικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του Λαϊκού νοσοκομείου, διάρκειας 22 εβδομάδων, το 96,7% των συμμετεχόντων διαβητικών σταμάτησαν ή μείωσαν δραστικά τη φαρμακευτική τους αγωγή. Ο γιατρός θα κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές στη θεραπεία σας πριν ξεκινήσετε.

Για όλα τα περιστατικά που πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη και θέλουν να ξεκινήσουν τη μέθοδο Eurodiet, δημιουργήθηκε μια γκάμα από προϊόντα χωρίς γλουτένη. Όλα τα προϊόντα Eurodiet χωρίς γλουτένη ακολουθούν τα πρότυπα του Κώδικα Τροφίμων και πληρούν υψηλές προδιαγραφές ποιότητας στη διαχείριση αλλεργιογόνων. Εγγυόμαστε ότι το τελικό “καθαρό” προϊόν έχει ίχνη γλουτένης που δεν υπερβαίνουν τα 20 mg/kg (20 ppm), το όριο του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Νο 41/2009. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με τα προϊόντα αυτά.

Ναι, θα επιλεγούν τα προϊόντα που μπορείτε να καταναλώσετε από τον πίνακα αλλεργιογόνων, που βρίσκεται στον κατάλογο προϊόντων Eurodiet σε συνεργασία με το γιατρό που θα σας εντάξει στη μέθοδο.
Τα σνακ Eurodiet μπορούν να καταναλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η μέθοδος Eurodiet μπορεί να ακολουθηθεί στα πλαίσια της καθημερινής μείωσης ενεργειακής πρόσληψης σε παχύσαρκα περιστατικά ή σε περιπτώσεις που παρατηρείται μη φυσιολογική αύξηση του βάρους, αποκλειστικά με ιατρική παρακολούθηση.
Η μέθοδος Eurodiet έχει τη δυνατότητα να προσαρμοστεί έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες μιας θηλάζουσας και να τη βοηθήσει να αποκτήσει ξανά το φυσιολογικό της βάρος. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σχετικά με την φάση έναρξης της μεθόδου.

Φυσικά! Τα προϊόντα Eurodiet είναι τρόφιμα μελετημένα στη σύνθεσή τους, και μπορούν να αποτελέσουν μια ιδανική επιλογή για σνακ και για τα παιδιά!

Ναι! Τα περισσότερα από τα προϊόντα μας είναι κατάλληλα για χορτοφαγική διατροφή. Μπορείτε να επιλέξετε τα προϊόντα που μπορείτε να καταναλώσετε από τον πίνακα αλλεργιογόνων και να αντικαταστήσετε τις ζωικές πρωτεΐνες με φυτικές. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.