18 Απριλίου, 2022

Το πιο νόστιμο Πάσχα είναι εδώ!
Συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι

Το πιο νόστιμο Πάσχα είναι εδώ!
Συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι

Categories: Διατροφή

Όλοι μετά την περίοδο της νηστείας ανυπομονούμε για το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα, όπου θα απολαύσουμε νόστιμες γλυκές και αλμυρές συνταγές και μάλιστα συντροφιά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μερικές από τις παραδοσιακές συνταγές που προετοιμάζονται και σερβίρονται την ημέρα του Πάσχα μπορεί να μας κάνουν να ξεφύγουμε από τον υγιεινό τρόπο διατροφής που ακολουθούμε. Υπάρχουν όμως υγιεινές και χαμηλές σε λιπαρά πασχαλινές συνταγές που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να ανησυχούμε ότι θα παρεκκλίνουμε από το πρόγραμμά μας.

Νόστιμες συνταγές για το τραπέζι του Πάσχα:

Ψητό αρνάκι με δενδρολίβανο και σκόρδο

Πάσχα και αρνί πάνε μαζί. Το αρνάκι είναι αγαπημένο στα περισσότερα ελληνικά σπίτια κι εμείς έχουμε να σας προτείνουμε μία εύκολη και υπέροχη συνταγή με ψητό αρνάκι, σκόρδο και αρωματικό δενδρολίβανο για το πιο λαχταριστό κυρίως πιάτο του Πάσχα.

Τι θα χρειαστείτε:

(υλικά για 6 μερίδες)

  • 1 κιλό αρνίσιο μπούτι (χωρίς το κόκκαλο)
  • 2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 4 κ.σ. δενδρολίβανο ξερό
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο φρέσκο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ. φυλλαράκια δυόσμου
  • 10 κλωναράκια δυόσμο, ολόκληρα για γαρνίρισμα

 

Πώς θα το φτιάξετε:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και τα χτυπάτε να γίνουν μία σφιχτή πάστα. Ξεπλένετε και στεγνώνετε καλά το κρέας. Το βάζετε σε καθαρή επιφάνεια και με μαχαίρι κάνετε 6-7 χαρακιές. Τρίβετε την πάστα με τα μυρωδικά στα ανοίγματα του κρέατος και το βάζετε σε ταψάκι. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 2 ώρες. Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά. Γαρνίρετε το μπουτάκι με τα κλωναράκια δενδρολίβανου ή/και δυόσμου. Σερβίρετε και απολαμβάνετε.

 Cheesecake φούρνου με μπισκότα “petit beurre” Eurodiet

Το πιο γλυκό και λαχταριστό γλυκό για το γιορτινό τραπέζι. Υπέροχη κρέμα τυριού, απολαυστικό άλειμμα φράουλας και τραγανά μπισκότα τύπου «petit beurre» σε ένα γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα,  μέχρι να πείτε «cheesecake»!

Για τη βάση θα χρειαστείτε:

  • 225γρ. (8 μερίδες) μπισκότα τύπου «petit beurre» Eurodiet
  • 100 γρ. μαργαρίνη light λιωμένη

 

Για την κρέμα θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος light
  • 3 αυγά
  • 150 γρ stevia
  • 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 ½ κ. σούπας ξύσμα λεμονιού

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. άλειμμα φράουλας Eurodiet

Πώς θα το φτιάξετε:

  1. Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μπλέντερ και αναμείξτε τα με τη λιωμένη μαργαρίνη.
  2. Απλώστε και πιέστε τα μπισκότα σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με κούμπωμα (20εκ.) και βάλτε την στο ψυγείο για 30’.
  3. Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα και τη στέβια και προσθέστε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Ρίξτε ένα – ένα τα αυγά, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
  5. Αδειάστε τη γέμιση πάνω στη βάση μπισκότου και ψήστε στους 170°C για 50’.
  6. Αφήστε το cheesecake να κρυώσει, ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
  7. Στη συνέχεια προσθέστε την μαρμελάδα ομοιόμορφα σε όλο το γλυκό και σερβίρετε, απολαμβάνοντας το αποτέλεσμα.

Καλό Πάσχα με υγεία!